Oproep: gedragsregels in Ettringen

Foto: Ettringen

Ga jij weleens klimmen in de steengroeves in Ettringen, Duitsland? Is het jou ook al opgevallen dat niet alle klimmers zich netjes gedragen?

De gemeente Ettringen geeft een duidelijk alarmsignaal en roept op om onderstaande regels te respecteren. Verandert de situatie niet, dan dreigt dit prachtige klimgebied permanent gesloten te worden! 

(1) Overnacht op een camping, bivakterrein of pension in de omgeving. Bivakkeer dus niét op één van de parkings of in de groeven zelf. In het bijzonder niet in de schuilhut bij de parking van Ettringer Lay. 

(2) Wanneer je jouw gevoeg moet doen, wandel dan minstens 50 meter het bos in. Graaf een kuil, bedek je WC-papier of neem het mee. Doe je behoefte niét op of vlakbij de parking en de wandelpaden. 

(3) Respecteer de sluitingstijden van het "Lonnenloch". Dit gebied is gesloten voor de jacht tussen 17:00 en 7:00 uur. Je riskeert weleens aanzien te worden voor loslopend wild... 

(4) Parkeer je auto op één van de voorziene parkings. Parkeer je auto dus niet op straat, in geen enkel geval.  

Alleen wanneer we deze voor de hand liggende regels respecteren, kan de toegang tot het gebied gevrijwaard blijven. Aarzel dan ook niet om andere klimmers aan te spreken op hun wangedrag!