Rab en Lowe Alpine openen European Service & Repair Centre en schenken 25% van de opbrengst aan een goed doel

Rab Service & Repair Centre

Voor de Green Friday Fundraiser 2021 van de European Outdoor Conservation Association (EOCA) hebben de Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine toegezegd om 25% van de omzet van hun onlangs geopende European Service and Repair Centre te doneren. Zo gaat een vierde van de opbrengsten in de periode van 29 november tot 31 december 2021 rechtstreeks naar initiatieven voor het klimaat.

Na het succes van de Earth Day-inzamelingsactie in april en met de groeiende urgentie om het dramatische verlies van de natuur op onze planeet te keren, lanceert EOCA hun online inzamelingsactie op en rond Green (Black) Friday, om geld in te zamelen voor de hoognodige natuurbeschermingsprojecten.

Het nieuwe Europese Service- en Reparatiecentrum van Rab en Lowe Alpine biedt reparatie- en wasservices aan voor retailers en eindgebruikers in West- en Centraal-Europa. Door meer uit de uitrusting te halen die we al hebben, houden Rab en Lowe Alpine hun producten langer uit de afvalberg, dit als onderdeel van hun strategie om de koolstofemissies drastisch te verminderen en tegen 2030 Net Zero te bereiken. Het servicecentrum biedt deze reparatie- en wasservices aan voor waterdichte shells en GORE-TEX artikelen, geïsoleerde uitrusting, slaapzakken en slaapuitrusting.

Daarnaast zal Lowe Alpine verdere steun geven aan EOCA's Green Friday-inzamelingsactie met een kitdonatie aan Outdoor Gear For Good, met pakketten, bagage en andere outdooruitrusting. Outdoor Gear for Good is een non-profit-organisatie dat eindelijnsartikelen, geretourneerde of herstelbare artikelen inzamelt voor verkoop, om te voorkomen dat ze op de vuilnisbelt belanden. De opbrengst hiervan gaat op haar beurt naar EOCA.

Website van Rab