Succesvolle summits op Broad Peak (8.047 m): Niels Jespers haalt hoofdtop, Sofie Lenaerts en Stef Maginelle beklimmen voortop

Deze zomer zijn er heel wat Belgen op expeditie in de Pakistaanse Karakoram. Sofie Lenaerts, Stef Maginelle, Niels Jespers, Jeff Spelmans, Wouter Noterman en Luc Beirinckx hebben er hun zinnen gezet op verschillende bergtoppen in deze uitdagende streek.

Gisteren ging de tracker van Niels Jespers helemaal tot aan de hoofdtop van Broad Peak (8,047 meter) én bereikten Sofie Lenaerts en Stef Maginelle de voortop dezelfde achtduizender.

Sterke prestaties van 'het Belgische Broad Peak Team'. Proficiat!

Broad Peak beklimmen is op zich al een heuse prestatie, maar hier houdt het niet op voor Niels. Hij heeft zijn zinnen gezet op een andere top in de streek: de K2. "Het is de ultieme berg: the savage mountain. Mocht de beklimming lukken, dan is dat een primeur in België en een zeldzaamheid wereldwijd.", aldus Niels. Hij onderneemt deze zomer zijn tweede poging om de gigant van 8611 meter hoog te beklimmen. K2 is de tweede hoogste berg van de wereld en wordt door velen beschouwd als de moeilijkste onder de reuzen. Hij wil de beklimming zonder extra zuurstof volbrengen: "omwille van de eenvoud en de minimale impact op de bergen."

Tussen 16 juni en 10 augustus 2021 kan je Niels live volgen, via deze link van de Spot tracker.

Op Niels' Instagram zie je ook regelmatig wat nieuws verschijnen.

Sofie Lenaerts en Stef Maginelle op Broad Peak Voortop

Sofie Lenaerts en Stef Maginelle gingen gisteren 18 juli voor een toppoging van de voortop van Broad Peak, met succes! De beklimming werd volbracht zonder haps (High Altitude Porters) of sherpas in te zetten en sporadisch gebruik van de vaste touwen.

Beide alpinisten dalen vandaag af naar basecamp. Knap werk!

Sofie Lenaerts' expeditie volgen doe je via haar website of haar Instagram.

Of Jeff Spelmans, Wouter Noterman en Luc Beirinckx nog een poging ondernemen weten we binnenkort.