Terug naar de rots - Hoe zit dat met die klimtoelating?

Rotsklimmen FAQ

Kan ik niet-leden meenemen naar de rots?

Dat kan, maar er zijn een aantal voorwaarden: 

  • Je bent KBF-lid
  • Je bent aanwezig tijdens de klimactiviteit
  • Je bent ouder dan 14 jaar 
  • Je hebt op voorhand een klimtoelating aangevraagd via het formulier op onze website.

De klimtoelating omvat toegang tot het massief en een dagverzekering. Lees meer


Kan ik de 'uitnodiging van niet-leden door leden' aanpassen of annuleren?

Annulatie van een individuele klimtoelating is niet mogelijk. Een aanpassing van de datum naar een nieuwe datum binnen één week na de aanvraag is mogelijk, mits een tijdige aanvraag via klimtoelating@klimenbergsportfederatie.be. 

 

Kan ik in groep komen klimmen? 

Ja, maar bij groepen vanaf 10 personen moet je op voorhand je uitstap reserveren.

Wanneer je in grote getalen naar de rots afzakt, heeft dit een grote impact op het aantal aanwezigen op het massief. In overeenkomst met de plaatselijke natuurbeheerdiensten moeten we dit aantal binnen de perken houden. Daarom is het voor groepen vanaf 10 personen verplicht om je op voorhand aan te melden via info@kbfvzw.be, en dit minstens 3 dagen voor je activiteit.
Het kan zijn dat het massief die dag al volzet is door andere groepen, waardoor je zal moeten uitwijken naar een ander massief.

 

Ik ben nog maar net lid, kan ik dan al naar de rots?

Dat kan, bij controle kan je jouw betalingsbewijs laten zien aan de controleur. Die weet dat het een drietal weken kan duren eer jouw lidkaartje aankomt. Digitaal is je lidkaart wel onmiddellijk beschikbaar via ons portaal.

 

Help! Ik wil mijn lidmaatschap hernieuwen, maar het lukt me niet om aan te melden.

Ons ledenbeheersysteem werkt met unieke e-mailadressen per lid. Was je eerder lid bij KBF, en heb je jouw ledenprofiel nog niet geactiveerd, dan neem je best even contact met ons op. In een hup en een gauw sturen we je een nieuwe uitnodiging waarmee je jouw ledenprofiel opnieuw kan activeren. 
Contact opnemen met het secretariaat doe je, op weekdagen tussen 9 en 17u, via 03/830.75.00 of via mail op info@klimenbergsportfederatie.be.

 

Kan ik nog van club veranderen als ik al betaald heb? 

Helaas is dat niet mogelijk, vanwege de clubbijdrage die we per lid noteren. Wil je van club veranderen, dan doe je dit via je online profiel voor je betaald hebt.

 

Kan ik mijn lidkaart online raadplegen? 

Dat kan! Op je nieuwe ledenprofiel vind je alle info, van digitale lidkaarten tot de KVB’s en andere diploma’s die je behaalde in de klim-en bergsport.
Let op, deze lidkaart wordt in België erkend, maar in een buitenlandse berghut vragen ze vaak naar je fysieke lidkaart en geldt het digitale alternatief niet altijd.

 

Kan ik naar de rots als ik lid ben van een andere federatie? 

Ben je lid bij een federatie die aangesloten is bij de UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme)? Dan ben je ook vergund om op de Belgische massieven te klimmen (uitgezonderd Marche-les-Dames). Een overzicht van de federaties aangesloten bij de UIAA kan je hier terugvinden.

 

Waar vind ik een overzicht van de massieven? 

Op onze website vind je een kaartje van de Belgische massieven, met telkens info over de toegang, parking, topo en specifieke regels per massief.