Tweemaal brons voor Maximilien Drion in WK ski-mountaineering

Foto: ISMF

De Belg Maximilien Drion (20) gaat met twee bronzen medailles aan de haal tijdens het Wereldkampioenschap ski-mountaineering in het Italiaanse Piancavello. Maximilien behaalt deze medailles in de categorie junioren tijdens de sprint race en de vertical race.

Derde in de sprint race

In de sprint race zette Maximilien een tijd neer van 3 min. 22 sec. De tweede plaats gaat naar de Zwitser Arno Lietha met een tijd van 3 min 24 sec. De Italiaan Nicolo Ernesto Canclini grijpt de gouden medaille met een tijd van 3 min. 15 sec.

De sprint race is een korte wedstrijd waarbij alles draait rond snelheid. De wedstrijd start met een klim op stijgvellen van ongeveer 100 hoogtemeters, gevolgd door een afdaling op ski’s. De snelste atleten slagen erin dit parcours af te leggen in minder dan 3 minuten.

Bronzen medaille in de vertical race

Maximilien legde het parcours van de vertical race af in 26 min. en 43 sec. Hij moet de Duitser Stephan Knopf laten voorgaan met amper 13 seconden verschil. De eerste plaats gaat naar de Italiaan Davide Magnini met 25 min. en 51 sec.

De vertical race is een wedstrijd waarbij de race alleen bergopwaarts gaat. De atleten overbruggen één lange klim van meer dan 700 hoogtemeter op stijgvellen. Maximilien is erg trots op zijn prestaties en kijkt uit naar de volgende wedstrijd op de agenda. Hij schrijft:

“Very happy of my Championships and looking forward to the next races, particularly for the Pierra Menta with the fast German guy Stefan Knopf, 2nd of the today's Vertical!” Maximilien Drion.

Het resultaat van deze wedstrijd speelt ook een belangrijke rol in de ranking van de World Cup. Eerder dit seizoen behaalde Maximilien al een tweede plaats in de eerste vertical race in Andorra.

Bij de volgende vertical race op 8 april in Val d’Aran neemt Maximilien het opnieuw op tegen Stefan Knopf. Een wedstrijd waar we samen met Maximilien naar uitkijken!  

Bekijk de volledige resultaten: