UPDATE Mozet: Steenbok open & nieuwe routes

Mozet Update

Neem je topo van Mozet bij de hand en pas aan:

Steenbok is opnieuw geopend

De meest legendarische route in Mozet, de Steenbok, is opnieuw geopend. Eind 2018 werd de route tijdelijk gesloten wegens een instabiel rotsblok op de pijler. Dankzij sterk BRT-werk kan je er nu weer op.

De pijler is een kopje kleiner geworden en er werd een extra haak op de hoofdwand geplaatst om de overstap mogelijk te maken. De Steenbok ziet er dus een beetje anders uit, maar blijft de moeite om eens uit te proberen. Stuur ons gerust een foto als het gelukt is!

Op de pijler lopen nog 4 andere routes:

Nr. 86 Luis
Nr. 87 Dino
Nr. 88 Marmot
Nr. 89 Vlooi

Deze routes hebben nu een eigen standplaats op de pijler, doorklimmen is niet verplicht.

oude topo mozet

3 nieuwe routes op het Gemsmassief

Drie gemakkelijke, korte routes werden geopend op de achterkant van het Gemsmassief. De routes zijn perfect voor wie nog maar net met rotsklimmen begint. Je kan ze vinden ter hoogte van de route Schoolbank. 

Over de naam van deze 3 routes wordt nog nagedacht.

Vos, Meesje en Meiklokje gesloten

Aan de ene kant komen er routes bij, en aan de andere kant toont het massief haar kuren.

De routes Vos (40), Meesje (41) en Meiklokje (42) zijn momenteel niet te klimmen door een te onstabiele rotswand. Alle haken zijn afgeslepen en ook de standplaatsen zijn verwijderd.

Nieuw: extra parking

Voor Mozet hebben we een ruime parking in gebruik genomen t.h.v. de Samson hut. We vragen met aandrang om deze parking te gebruiken en niet zomaar langs de baan te parkeren. Zo houden we het veilig voor alle klimmers en weggebruikers.

parking mozet

 

Met dank aan Belgian Rebolting Team

De heropende routes zijn het resultaat van een groep hardwerkende vrijwilligers die een deel uitmaken van het Belgian Rebolting Team. 
Jaar na jaar zorgen alle BRT-leden voor het onderhoud, het beheer en de bescherming van de Belgische massieven met respect voor de omgeving en de natuur.

Duizendmaal dank aan alle BRT-vrijwilligers daarvoor!

Wil jij ook bijdragen aan het beheer van de rotsmassieven?
Alle hulp is welkom! Met de juiste begeleiding kan iedereen zijn steentje bijdragen: aan de wand, op de grond, op de toegangspaden…

BRT werkt met verschillende teams, vaak gebonden aan een club of regio. Een overzicht van hun activiteiten vind je hier.

De teams werken aan het onderhoud van bestaande massieven, maar ook aan het equiperen van nieuwe pareltjes.

BRT Team Mozet
BPA-rotswerkers in Mozet bij De Steenbok (BRT)

Met de steun van Würth
Voor het plaatsen van de haken, werkt het Belgian Rebolting Team samen met de specialist in bevestigings- en montagematerialen Würth.

Wurth

Nieuwe topo Mozet verwacht in 2020

Heb je nog geen topo van Mozet? We werken momenteel aan een hernieuwde uitgave van de topo, die eind 2020 zal verschijnen. In afwachting wordt de topo van 2010 nog verkocht. Bekijk hem hier in onze webshop.

Voor de nieuwe topo zoeken we nog leuke foto’s van klimmers in Mozet (mét helm). Stuur jouw foto in hoge kwaliteit op naar info@kbfvzw.be.