Vrijwilligers gezocht: Twee ogen om vier voeten te leiden

bergtocht met slechtzienden en begeleiders: vrijwilligers gezocht

Op zoek naar een onvergetelijke ervaring als wandelbegeleider?
VeBeS kan jouw hulp gebruiken!

Voor het 43ste jaar op rij trekt VeBeS (Vereniging van Blinden en Slechzienden) met een groep blinde en slechtziende mensen op Alpenkamp naar de bergen. Dagelijks maakt de groep er knappe wandelingen, uitgestippeld door gidsen en onder begeleiding van vrijwilligers. Om dit veilig te laten verlopen, wordt voor elke blinde-slechtziende een ziende begeleider gezocht. 

Als vrijwilliger loods je jouw ‘gast’ feilloos over elk terrein en vertel je hem/haar over de omgeving, de wandelweg en de mogelijke obstakels. Kortom: twee ogen om vier voeten te leiden...
De groep bestaat uit een 25-tal blinde en/of slechtziende volwassenen, aangevuld met een 35-tal vrijwilligers-stapbegeleiders, enkele gidsen en een keukenploeg. Deze jaarlijkse Alpenkampen zijn slechts mogelijk dankzij gemotiveerde, ziende medestappers. Hiervoor doen we een warme oproep naar vrijwillige wandelbegeleiders!

Ben je beschikbaar, fit, wil je een onvergetelijke ervaring opdoen als wandelbegeleider én vriend(in) worden van fijne mensen met een visuele handicap en toffe begeleiders? Dan verwachten we je van 18 juli tot 28 juli 2019 in het Oostenrijkse Stanzach.

Interesse? Neem dan contact op met Dorethe Swinnen: op 016 50 08 26 of via mail alpenkamp@vebes.be.

Meer info: VeBeS - Vereniging van blinden en slechtzienden Licht en Liefde vzw