Testevent Klimax

beeld testevent

Bedankt dat je wil deelnemen aan het testevent indoorklimmen op zondag 6 juni 2021 in Klimax!

Met dit evenement willen we onderzoeken hoe de luchtkwaliteit in een klimzaal evolueert als er geklommen wordt en wat de impact van ventilatie hierop is. Hiertoe worden twee klimsessies georganiseerd in de lengtezaal (Klimax 1) en twee in boulderzaal (Klimax 3) met telkens twintig minuten pauze tussen de sessies. Tijdens de sessies zal de luchtkwaliteit in de zaal voortdurend gemeten worden. De ventilatie in de zaal wordt aangepast zodra de CO2 in de lucht de waarde van 900 ppm bereikt. Als de waarde van 1200 ppm overschreden zou worden, zal de klimsessie (tijdelijk) stopgezet worden.

Wie deelneemt, installeert en activeert de corona-app en ondergaat een sneltest voorafgaand aan de klimsessie. Kom op tijd en hou je aan de afgesproken timing, zodat je ten volle kan genieten van je klimbeurt. Je engageert je ook om na afloop van het event een coronatest te ondergaan. Je ontvangt hiertoe een code waarmee jij je kan aanmelden in een testcentrum naar keuze. Deze tests zijn gratis.

Je reserveert je klimbeurt vooraf via de webshop van de gemeente Puurs-Sint-Amands. Op de dag zelf meld je je aan bij het loket aan de hoofdingang van het sportcentrum. Daar ontvang je een polsbandje voor de zaal van jouw keuze. Breng niet meer materiaal mee dan strikt noodzakelijk. De kleedkamers en de douches zijn gesloten tijdens het event. 

Tijdens het klimmen, respecteer je de coronaregels in de klimzaal:

  • Je respecteert steeds de minimumafstand van 1,5m t.o.v. de anderen klimmers, zowel bij aankomst en vertrek als tijdens de klimsessie;
  • Je ontsmet regelmatig je handen, zeker bij de start en het einde van de sessie;
  • Je draagt steeds een mondmasker, behalve wanneer je zelf aan het klimmen bent;
  • In Klimax 1 voer je steeds de partnercheck van op afstand uit zoals die beschreven staat op de affiches in de klimzaal;
  • Je blijft in de zaal waarvoor je gereserveerd hebt;
  • Ben je ziek of heb je symptomen die op COVID-19 kunnen wijzen, blijf dan thuis. Symptomen zijn onder meer verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) en/of hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Na afloop verlaat je de zaal via de zijdeuren.

Het testevent wordt georganiseerd door de Klim- en Bergsportfederatie (KBF) in samenwerking met het ministerie van Sport, de Bergsportvereniging Klein-Brabant (BVKB) en de gemeente Puurs-Sint-Amands.

Laatst aangepast
25 mei 21