Op weg naar zelfstandigheid

opleiding

Opleiding tot zelfstandig bergwandelaar

Het doel van deze opleiding is de deelnemers voldoende kennis mee te geven zodat zij zelfstandig op tocht kunnen in de bergen. We richten ons zowel op mensen die van hut naar hut willen trekken, als naar diegenen die er met de tent op uit willen.
Het voorbereiden van deze tocht is hier uiteraard een essentieel deel van. Tijdens de opleiding komen volgende onderwerpen aan bod: Uitrusting en materiaalkennis, Oriëntatie, Tochtvoorbereiding en tochtplanning, Weerkunde, Alpiene gevaren in de bergen, EHBO, Voeding...

Theoretische avonden, een praktijkweekend, een zomerstage in de bergen. Je kan als deelnemer het hele traject mee volgen zowel theorie als praktijk, maar je kan apart inschrijven voor de verschillende onderdelen. Soms zijn aan een deelname aan de zomerstage of praktijkweekend wel voorwaarden verbonden zoals het voorbereidende theoretische traject hebben gevolgd.

Theoretische avonden en praktijkweekends vinden plaats in het voorjaar, je vindt startdata terug van januari tot april.

De volledige opleiding tot zelfstandig bergwandelaar kan je bij 5 van onze clubs volgen. Klik door via onderstaande linken en je komt rechtstreeks bij de informatie terecht omtrent dit onderwerp.

Vlaamse Bergsport Waasland

Bersportvereniging Provincie Antwerpen

Belgische Alpenclub Antwerpen

Bergsportclub Alpigo

Hiking Advisor

 

Workshops

Als je geïnteresseerd bent in één segment uit het bergwandelaanbod kan je deelnemen aan een workshop rond dit thema. Er wordt dan één onderwerp belicht: workshop oriëntatie (kaart en kompas), workshop weerkunde, workshop EHBO, workshop materiaal...

Klik hier om al onze opleidingen, cursussen en workshops te bekijken.

Laatst aangepast
19 december 22