Voor de topsporter: meer info

Vanuit KBF wensen we een integraal Topsportbeleid te voeren. Dit houdt het volgende in:

  • Talentdetectie: het zoeken naar nieuwe klimtalenten die in de voetsporen van de huidige toppers kunnen treden. Hierin kadert onze jaarlijkse C-D-trainingsdag waar de jonge klimmers samen met onze toppers in actie mogen treden.
  • Talentontwikkeling: Het stimuleren van de gevonden talenten zodat ze zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Hiervoor is dit jaar voor de eerste in de geschiedenis van KBF een ontwikkelingslijn sportklimmen uitgeschreven.
  • Wedstrijdondersteuning voor de Vlaamse leden van de Nationale selectie
  • Stages en trainingsdagen voor de Vlaamse leden van de Nationale selectie
  • De opleiding van toptrainers: beginnend bij de Initiator Sportklimmen worden alle verschillende niveaus herwerkt met als doel tegen 2020 de eerste maal trainer A van start te laten gaan. We zetten in op kwaliteit en een gevoelige versterking van de inhoud van alle cursussen zodat onze trainers meer achtergrond krijgen.

Hieronder kan u alvast verschillende documenten terugvinden die de KBF hanteert in functie van dit integrale Topsportbeleid.

Het Topsportbeleidsplan is ingediend bij Sport Vlaanderen en heeft al heel wat positieve reacties mogen ontvangen. Op deze manier weten we dat de Topsportwerking van KBF reeds een hoog niveau haalt, maar dat belet ons niet om steeds hoger, naar de top, te richten.

Laatst aangepast
16 december 16