Adventure climbing - KVB4 in Ettringen (Duitsland) en Valle dell'Orco (Italië)

Rotsklimmen VT

In Ettringen klim je een weekend op basalten zuilen vol spleten en kan je oefenen op barstklimmen en het plaatsen van friends en nuts. De multipitchweek gaat door in Valle dell’Orco: een charmante vallei vol graniet, met vele verticale wanden, barsten en dalletjes die boven elkaar gestapeld de ene na de andere mooie multipitch vormen. 

De opleiding bestaat uit een theorieweekend in de Ardennen, een singlepitch weekend in Ettringen (Duitsland) en een multipitch stageweek in Valle Dell'Orco (Italië). Tijdens het theorieweekend herhalen en verfijnen we de technieken van KVB 3. Je maakt er ook kennis met friends en nuts, en leert er alles over een correcte plaatsing. Ook de opbouw met mobiele zekeringsmiddelen van de verschillende soorten relais komt aan bod. In het singlepitchweekend oefenen we op het klimmen van barsten zodat je kan wennen aan deze nieuwe klimstijl. We werken ook aan het plaatsen van mobiele zekeringsmiddelen, terwijl je hier en daar toch nog een boorhaak kan inpikken. Tijdens de multipitchweek in Italië kunnen we tijdens 7 volle stagedagen al het geleerde in de praktijk gaan brengen.

Het behalen van “Klimvaardigheidsbewijs 4 Adventure Climbing” is de finishing touch van je klimopleiding. In deze cursus breiden we je kennis en vaardigheden op het vlak van multipitchen uit, leer je barstklimmen en werken met mobiele zekeringsmiddelen zoals friends en nuts.

Dit is de planning: 

 • Theorieweekend Ardennen: 7 & 8 mei

 • Stageweekend Ettringen: 18 & 19 juni

 • Stageweken in Valle dell'Orco (één week te kiezen uit beide opties!):

  • zaterdag 2 juli tot en met zaterdag 9 juli
   of 

  • zaterdag 30 juli tot en met zaterdag 6 augustus

Club: Vertical Thinking

Begeleiding: Denis Hoste, IAC en een andere gediplomeerde instructeur

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-RKL-CLU-42
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Prijs
Prijs:
399 euro voor leden VT, 420 euro voor andere KBF-leden
Annulatieprijs:
21 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding, gebruik van dubbeltouwen, opmaak en opsturen KVB-pasje, lesfiches en filmpjes met touwtechnieken

Niet inbegrepen: lidmaatschap KBF, vervoer, camping en catering (catering voor de begeleiders is ook door de deelnemers te voorzien)

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
10
Vereiste om deel te nemen:
 • Bezit van KVB 3 of gelijkwaardige ervaring
 • Vlot 5c voorklimmen op rots
 • Een palmares voorleggen met minstens drie zelfstandig geklommen multipitchen van drie lengtes
 • Slagen op het theorieweekend
W
Website Vertical Thinking