Begeleide sneeuwschoentocht gevorderden in de Queyras - volzet

Queyras

Queyras is een dal in de Franse Hautes-Alpes, verscholen tussen een heel aantal 3000-ers. De authentieke en charmante bergdorpjes in de Queyras zijn van de meest hooggelegen in Europa. Het hele dal vormt een regionaal natuurpark, het Parc Naturel Régional du Queyras. Het gebied staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en om zijn vele dagen zon per jaar.

We starten de tocht met een inloopdag vanuit Saint-Véran, doorheen een afwisselend gebied van bos, besneeuwde alpenweiden, een bergkam met prachtig uitzicht op de vallei…  De volgende 5 dagen trekken we dan hogerop. We beklimmen een aantal bergpassen tot net onder de 3000 m, en slapen in hooggelegen berghutten.

Voorbereidingsmoment: nog te bepalen

Club: BPA Antwerpen

Begeleiding: Benny Verberck (Instructor Winter Mountain Walking and Snowshoeing) en Valentijn Kuijken (aspirant Instructor WMWS)

Info & inschrijven: valentijn.kuijken@gmail.com

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-28
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring Gevorderd
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
660 euro voor BPA-leden, 690 euro voor anderen.
Prijs omvat:

Inbegrepen: organisatie van voorbereidingsdag, begeleiding en lesmomenten ter plaatse, 7 overnachtingen in half-pension, annuleringsverzekering. Voor BPA leden: huur van lawineset (LSZA/sonde/schop) + sneeuwschoenen.

Niet inbegrepen: Vervoer tijdens heen- en terugreis, naar voorbereidingsdag en naar stageplaats, picknick voor overdag (zelf te voorzien of in sommige hutten mogelijk om lokaal aan te kopen: ongeveer 12 euro), persoonlijke uitgaven in de hutten. Voor niet-BPA leden: huur van lawineset (LSZA/sonde/schop) + sneeuwschoenen.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:
  • Workshop “Sneeuw- en lawinekunde” (theorie en praktijk) gevolgd hebben bij één van de KBF clubs.
  • Deelname aan de voorbereidingsdag
  • Reeds ervaring hebben met wintertrekking in de bergen
  • Het hebben van een goede conditie en gezondheid 
W
Website BPA
Varia

Deze begeleide tocht wordt georganiseerd in de winter van 2022, ter vervanging van dezelfde tocht die in de winter van 2021 omwille van Corona-omstandigheden geannuleerd werd. De oorspronkelijke deelnemers krijgen voorrang bij inschrijving. Indien er hiervan personen afzeggen, komen er plaatsen vrij voor nieuwe deelnemers.