Begeleide sneeuwschoentocht voor gevorderden in Vallée de la Clarée - volzet

raketten

De Vallée de la Clarée is gelegen in de Hautes Alpen, tussen de parken Vanoise, Ecrins en Queyras en tegen de grens met Italië. Onze tocht vertrekt in het hoogst gelegen dorp van deze vallei, Névache. Door de ligging van een aantal hutten rond de vallei, biedt deze regio ons de mogelijkheid om in alle omstandigheden mooie tochten te ondernemen. In een vallei gevrijwaard van skipistes en liften genieten we van de rust en van panorama’s over de Franse en Italiaanse Alpen.

We spreken op zondagavond af in een gezellige refuge in Névache. Na het avondmaal overlopen we samen het materiaal dat we gedurende de tocht gaan meenemen. Op vrijdagochtend wennen we aan de sneeuwschoenen aan onze voeten middels een (korte) tocht naar onze eerste berghut. Na de middag maken van hieruit nog een tocht waarbij we het gebruik van het lawinemateriaal uitgebreid inoefenen. De tochten voor de volgende dagen stippelen we samen uit, rekening houdend met de lokale omstandigheden. In de loop van zaterdagnamiddag komen we terug in Névache, waar we in dezelfde refuge als bij het vertrek overnachten.

Voorbereidingsmoment: 3 december 2022

Club: Hiking Advisor

Begeleiding: Bart Smets, Instructor Winter Mountain trekking and Snowshoeing en Steven Lauwereins, aspirant Instructor Winter Mountain trekking and Snowshoeing

Info: Steven Lauwereins -  stevenlauwereins@gmail.com

Inschrijven: Website Hiking Advisor

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2023-WIN-CLU-38
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
300 euro voor HA-leden, 310 voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen:  begeleiding, voorbereidingsdag

Niet inbegrepen: logies (380 euro) en huur lawinemateriaal & sneeuwschoenen (dit wordt door de begeleider voorzien, 65 à 70 euro)

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

De tocht richt zich op bergwandelaars met een goede conditie (mogelijk enkele langere dagen van ca. 6-7 stapuren, tot 1000 hoogtemeters) met al enige ervaring met sneeuwschoenwandelen die meer ervaring en kennis willen opdoen inzake voortbeweging in lawinegevaarlijk terrein. Het voorafgaandelijk volgen van een cursus lawinekunde is verplicht.

W
Website Hiking Advisor