Bergbeklimmen ervaring in Wallis

Bergbeklimmen Bleau

Wallis is één van de twee zuidelijke kantons van Zwitserland. Het heeft een  spraakmakend berglandschap. Bekend om de meer dan 50 bergen van vierduizend meter en hoger, verder de grootste gletsjers van het land en het  bekendste grote rivierdal, waar de Rhône doorstroomt… Misschien dat we wel  één van die allerhoogsten kunnen beklimmen? Een regio die ook veel zon ziet,  met dus ook genoeg keuze om lokale wijn te proeven. 

Onder de deskundige begeleiding worden beklimmingen tot maximum het niveau PD+ gedaan met als doelstelling alle basistechnieken te overlopen en onze kennis op te frissen. De deelnemers plannen zo zelfstandig mogelijk ijs & mixed beklimmingen. De nadruk ligt op zélf ervaren, initiatief nemen en beslissingen leren maken,  waarbij de stageleider op vraag voorziet in extra scholing om bepaalde technieken op te  frissen.  We kiezen beklimmingen van verschillend karakter (zowel échte rotsbeklimmingen als  mixte/sneeuw/ijs komen aan bod) en het alpiene niveau is maximaal 'Peu Difficile +', op geëquipeerde rots bekijken we wat voor ieder haalbaar is (dus kan daar soms iets hoger  klimniveau tot AD voor korte passages).

Voorbereidingsmomenten: 5-6 juni 2022

Club: Bleau Climbing Team

Begeleiding: Didier Royakkers, Bart Vaganée en Bart Smets

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-BBK-CLU-20
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
560 euro voor leden Bleau, 570 euro voor andere KBF-leden
Annulatieprijs:
30 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding
Niet-inbegrepen: logies (voorzie ongeveer 200 euro)

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
6
Max. aantal deelnemers:
11
Vereiste om deel te nemen:

We verwachten van de deelnemers een goede fysieke conditie en doorzettingsvermogen, een goede staptechniek en een goede basis als rotsklimmer, KVB3 of gelijkwaardige voorkennis noodzakelijk, en een basiskennis bergbeklimmen (vb. beginnersstage).

W
Website Bleau