Bergbeklimmen gevorderden in het Mont Blanc-massief - volzet

Bergbeklimmen BAC

De gevorderde stage richt zich tot alpinisten die al uitgebreide ervaring hebben met bergtochten tot het niveau PD-AD, maar die op hun grenzen stoten bij het zelfstandig uitvoeren van beklimmingen in dit hogere niveau (AD).
Via deze stage willen we onze deelnemers de extra bagage mee geven om in de toekomst volledig autonoom tochten te ondernemen in de bergen in het niveau AD tot D. De focus ligt op tijd, veiligheid, efficiëntie en zelfzekerheid.

Er wordt steeds gewerkt vanuit bemande hutten, om zo maximaal aandacht te kunnen besteden aan onze beklimmingen – allen van niveau AD of hoger  – en bijhorende technieken in ijs, sneeuw en rots.

De focus ligt zo veel mogelijk op zelfstandigheid: de deelnemers bereiden zelf de tochten voor, maken ’s ochtends zelf de touwen klaar voor vertrek en trekken doorheen de dag zelf de cordées. De stageleiders sturen ter plekke bij waar nodig en er worden natuurlijk systematisch leermomenten ingebouwd voor, tijdens en na de beklimmingen : de volledige leerlijn bergbeklimmen gevorderd van het KBF komt aan bod.

Voorbereidingsmoment: af te spreken

Club: BAC Antwerpen

Begeleiding: Thomas Wuyts en Filip Snauwaert, beiden IAC

Info & inschrijven: via deze link

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-BBK-CLU-29
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
590 euro voor leden BAC, 620 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen: voorbereidende dag, begeleiding en materiaal
Niet inbegrepen: logies (voorzie ongeveer 300 euro)

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
4
Vereiste om deel te nemen:
  • Een goede fysieke conditie en goede tredzekerheid zijn een must! (1200 hm/dag met rugzak in alpien terrein)  
  • Er wordt gevraagd om een palmares door te sturen met al je zelfstandige beklimmingen van niveau PD of hoger (beklimmingen uitgevoerd op andere stages tellen niet mee). Hieruit kunnen we beoordelen na een online-gesprek of je inderdaad in aanmerking komt om deel te nemen. Zo kunnen we de kwaliteit van deze stage bewaken.  
W
Website BAC Antwerpen