Bergwandelen gevorderden in de Vercors - bivak - volzet

Bergwandelen Hiking Advisor

De Vercors is immens rotsplateau aan de rand van de Franse Alpen. Aan de westkant liggen een aantal dorpen tussen bossen en weiland. In het zuiden en oosten klimt dit plateau naar 1500 à 2000 m en wordt het begrensd met steile kalksteenkliffen en diep uitgesneden canyons. Het is één van de ruigste natuurgebieden in de Alpen.

Het voorjaar is het beste seizoen : de sneeuw maakt plaats voor een royaal bloementapijt, de schaarse bronnen geven voldoende water en de kansen om de big five van de Vercors (steenbok, gems, vale gier, korhoen en wie weet wolf) te observeren zijn maximaal.

Het is geen toeval dat dit gebied in de Tweede Wereldoorlog een centrum was van het verzet, met bloedige represailles. Ook dit aspect van de Vercors verkennen we tijdens onze tocht.
Wil je maximaal het Vercors-plateau beleven, dan zijn bivaktochten de beste oplossing. De schaarse berghutten en gîtes bevinden zich immers allemaal in de dorpen en in de valleien errond. Je krijgt dit uiteraard niet voor niets: er staan enkele fikse beklimmingen op het programma en er is altijd kans op een overdosis wind of mist.

Moeilijkheidsgraad (meer uitleg op deze pagina):

  • Fysiek niveau: 3
  • Technisch niveau: 3

Voorbereidingsmoment: 23-24 maart 2022

Club: Hiking Advisor

Begeleiding: Bert Gielen, Initiator Bergwandelen, en Tom Verbruggen, IMWT

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-BWA-CLU-18
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Prijs
Prijs:
255 euro voor leden HA, 265 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding
Niet inbegrepen: verblijf (voorzie ongeveer 95 euro)

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
7
Max. aantal deelnemers:
10
Vereiste om deel te nemen:

Deze ervaringstocht is gericht op gevorderde bergwandelaars (op fysiek en technisch vlak). Ook enige ervaring met bivakkeren is aangeraden, maar je hoeft zeker geen expert te zijn.

W
Website Hiking Advisor