Canyoning: opleidingniveau 2 in Grenoble

Canyoning Bleau

De canyoning stage is gericht op buitensporters die de stap willen maken naar het zelfstandig afdalen van eenvoudige canyons niveau 3.3.3. Tijdens deze stage leren deelnemers op een ervaringsgerichte manier de nodige technieken om canyontochten voor te bereiden en af te dalen. Aan bod komen ontkoppelbare systemen, installatie van looplijnen, zelfredding en tochtvoorbereiding.

De stage is gericht op het doen en de zelfstandigheid van de deelnemer. In de eerste dagen leggen we de basis en leren we de technieken aan, waarna de deelnemers snel de leiding nemen. Al doende wordt onder nauwe opvolging de techniek verfijnd, met een ruime keuze aan canyons.

Vanaf dag 3 bereiden elke dag 2 mensen een canyon afdaling voor. De groep gaat samen door de afdaling, waarna een debriefing plaatsvindt en extra theorie / techniek kan worden aangereikt.

De opleiding bestaat uit 1 techniekavond in de klimzaal en 6 dagen canyoning rond Grenoble in Frankrijk. De locatie kan veranderen afhankelijk van waterstand en weersomstandigheden. We verblijven op een camping.

Club: Bleau Climbing Team

Begeleiding: Sven Van Cleemput - initiator canyoning, instructeur B rotsklimmen & professionele Franse canyoning gids   

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-CAN-CLU-10
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Prijs
Prijs:
380 euro voor leden Bleau, 390 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding en gebruik touwen

Niet inbegrepen: verblijf (op camping) en materiaal. Voorzie ongeveer 150 euro.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

Geen kennis of ervaring noodzakelijk, wel enthousiasme en zin om canyoning te ontdekken en de opleiding te volgen om dit zelfstandig te kunnen doen. 

W
Website Bleau