Help sportklimmen gezonder te maken!

Testevent Indoor Klimmen

In het kader van een wetenschappelijk onderzoek naar de luchtkwaliteit in een klimzaal en de bijbehorende mogelijke verspreiding van het COVID-virus, organiseert de KBF een testevent in samenwerking met het Ministerie van Sport, BVKB, de gemeente Puurs-Sint-Amands en verschillende wetenschappelijke instanties. Voor dit evenement zoeken we tweemaal 40 deelnemers die twee uur willen komen lengteklimmen en tweemaal 40 (andere) deelnemers die twee uur willen komen boulderen.

Klimax heeft vele nieuwe routes gebouwd tijdens de coronasluiting en het is een mogelijkheid om aan een gereduceerd tarief van 5 euro deze te komen uittesten voor de klimzalen weer open kunnen gaan voor het grote publiek. De KBF past de overige 6 euro per deelnemer graag bij. Deelnemers ondergaan ter plaatse een Covid-sneltest om de veiligheid van het volledige deelnemersveld te verhogen waarna zij zich naar hartenlust gedurende twee uren kunnen uitleven in onze favoriete sport.

De resultaten van dit onderzoek zullen ons een duidelijker beeld geven hoe de ventilatie in een klimzaal kan geoptimaliseerd worden en dus sportklimmen gezonder te maken!

 

Datum & Locatie:

Zondag 6 juni
Klimax – Puurs-Sint-Amands - Open in Google Maps
 

Concrete afspraken:

  • We richten ons vooral op +13 jarigen (zij die momenteel niet indoor mogen klimmen.)
  • Inschrijven kan via https://webshoppuurs.recreatex.be/ voor een tijdslot van 2 uur Lengteklimmen of 2 uur Boulderen (individueel inschrijven)
  • Deelnemers volgen het Covid-protocol voor klimzalen en zijn bewust dat het om een test van dit protocol gaat.
  • Ter plaatse wordt een Covid-sneltest afgenomen. Je kan kiezen om 1 uur of 30 minuten op voorhand aanwezig te zijn om deze test af te laten nemen. Deze test is gratis.
  • Iedere deelnemer (of duo) kan op zelfstandige basis binnen klimax 1 of klimax 3 zijn/haar twee uur vullen.
  • Na afloop wordt gevraagd om zelf een covid-test te laten afnemen. Deze test is gratis. Je ontvangt hiervoor een code.

Hier lees je meer over het testevent.

We hopen jullie allen van harte te mogen ontvangen op 6 juni.

Algemene gegevens
Uniek nummer:
TESTEVENT2021
Type:
Workshop
Prijs
Prijs:
5 euro
Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk