Opleidingsstage sneeuwschoenwandelen in de Beaufortain - nog plaatsen vrij

Beaufortain

Het Beaufortainmassief is gelegen ten Zuiden van de Mont Blanc op Frans grondgebied, in de zomer een verlaten wandelgebied waar de Beaufortain-koeien zorgen voor de zalig lekkere Beaufort-kaas. In de winter een even desolaat gebied gelegen tussen 2000 en 2800 m, het ideaal terrein voor de ervaren sneeuwschoenwandelaar. We brengen ook alle zaken die in de binnenlandse opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar zijn aangeleerd nu in de praktijk.

Als opwarmer beklimmen we een top en dan vertrekken we op trekking op semi-alpien terrein waar we deels in onbemande hutten zullen slapen. Sommige dagen kunnen tamelijk zwaar zijn. ’s Avonds maken we tijd voor de planning van de volgende dag(en) . Als afsluiter en als compensatie van wat we in de week deels hebben gemist, laten we ons de laatste avond gastronomisch verwennen.

Voorbereidingsmoment: 23 februari in Kontich

Club: BAC Antwerpen

Begeleiding: Henk Vandenhoeck, Instructor Winter Mountain Walking & Snowshoeing

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-05
Type:
Stage
Niveau:
Beginner Ervaring
Prijs
Prijs:
500 euro voor leden BAC Antwerpen en 530 euro voor anderen
Prijs omvat:

Inbegrepen : begeleiding en verblijf half pension in de hutten (3 x in een gîte, de andere nachten in bemande en onbemande berghutten), afscheidsetentje

Niet inbegrepen: huur lawinemateriaal,  maaltijden in de vallei, drank in de hutten

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
8
Vereiste om deel te nemen:

Reeds ervaring hebben met sneeuwschoentochten, liefst in semi-alpien terrein; goede conditie (vaak meer dan 1000 hoogtemeters met een stevige rugzak). Uitgebreide ervaring in zomerbergwandelen (ervaren in het gebruik van kaart, kompas en gps), bij voorkeur de binnenlandse opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar hebben gevolgd.

W
Stagefiche BAC Antwerpen