Opleidingsstage sneeuwschoenwandelen in het Astental - volzet

Deze stage richt zich voornamelijk naar mensen die voorheen reeds het binnenlandse gedeelte “Opleiding tot Zelfstandig Sneeuwschoenwandelaar” gevolgd hebben. We gaan dan verder deze leerstof uitdiepen op het terrein zelf.

Astental

Het Sadnighaus staat in het midden van de Karinthische bergen specifiek in het Astental. Het ligt in een natuurlijk paradijs om eenvoudige en minder eenvoudige alpine sneeuwschoenentochten te ondernemen. 

De eerste ochtend vangen we aan met de praktijkoefeningen in verband met het lawineslachtofferzoekapparaat (LSZA) en doen we een kleine verkenning van de omgeving om ons een beetje aan te passen aan de hoogte en oefenen we ook de basisstaptechnieken met sneeuwschoenen. De volgende dagen plannen we samen verscheidene tochten afhankelijk van de weersomstandigheden, de deelnemers en de sneeuwcondities, en dan vooral het lawinegevaar. Bij zeer slechte condities bestaat misschien ook de mogelijkheid van een iglo of sneeuwhol te bouwen (en erin te overnachten). ’s Avonds is er een korte evaluatie van de voorbije dag en volgt een briefing/lesmoment voor de volgende dag.

Voorbereidingsmoment: 11 januari 2022

Club: Alpigo

Begeleiding: Géza Toth, Ubüngsleider Schneeschuhwandern und Iglübau

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-11
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
735 euro voor leden Alpigo, 750 euro voor andere leden
Prijs omvat:

Inbegrepen: Heen' en terugreis carpoolend met wagen Géza (4 deelnemers) + eventuele 2e wagen (bij 6 deelnemers) aan dezelfde voorwaarden (terugbetaling brandstof en ticket als er gecarpoold wordt met een volle wagen). Overnachting in de Sadnighaus in halfpension (ontbijt en avondmaal) + eventueel middagversnapering. Begeleiding. Alpigo T-shirt.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

Uitgebreide ervaring in zomerbergwandelen (ervaren in het gebruik van kaart en kompas), bij voorkeur de binnenlandse opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar hebben gevolgd.

W
Stages Alpigo