Opleidingsstage sneeuwschoenwandelen in Sellrain - volzet

Sneeuwschoenen

Met sneeuwschoenen gaan we in 5 dagen door de Sellrainer bergketen. Begrensd door het Inntal in het noorden. In het zuiden vormen de Stubaier en Ötztaler Alpen een prachtig decor. De natuur- en stiltegebieden in Sellrain zijn in de jaren tachtig opgezet om de ontwikkeling van liften en wegen in het Alpengebied te beperken. In dit wilde natuurlijke landschap leven in de winter steenbokken en gemzen. Hier gaan sneeuwschoenstappers en toerskiërs buiten de gebaande paden naar eenzame bergcols en toppen.… Ideaal om in een uniek kader de nodige ervaring op te doen, zodat je in de toekomst op zelfstandige basis je eigen winters pad kan kiezen.

Voorbereidingsmoment: 4 januari (online) en 4 februari (fysiek)

Club: Hiking Advisor

Begeleiding: Bart Smets, Instructor Winter Mountain Trekking and Snowshoeing.

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-45
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
230 euro voor HA-leden, 240 euro voor anderen
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding en organisatie

Niet inbegrepen: Reken op een budget van ongeveer 400 euro voor 5 overnachtingen in half pension & transport.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
7
Vereiste om deel te nemen:

Deze stage is het sluitstuk van de opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar, en biedt dan ook de mogelijkheid om alle theorie ook eens in de praktijk toe te passen: navigeren in een terrein waar alle paden met een dikke pak sneeuw bedekt zijn, keuzes maken in functie van het lawinegevaar, etc.

Deze stage is gericht op hikers die een flinke portie ervaring hebben in het zelfstandig uitvoeren van meerdaagse bergtochten in zomerse condities en reeds een eerste ervaring op sneeuwschoenen achter de rug hebben. 

W
Website Hiking Advisor