Outdoor voorklimmen - ervaringsstage multi-pitch in Ailefroide

Rotsklimmen Bleau

In het besef dat de stap naar het zelfstandig klimmen van meerdere touwlengtes op hoge rotswanden meer specifieke kennis en ervaring vereist dan louter de aangeleerde technieken van KVB3 helpen we je over die drempel  heen. Elke dag  krijg je een route met meerdere touwlengtes voorgeschoteld welke we samen voorbereiden en  waarbij een begeleider mee klimt in jouw cordé of er net voor of na.

Samen klimmen we een mooi palmares bij elkaar waarbij je als deelnemer – binnen uw comfortzone – de leiding leert nemen en onder nauw toezicht je vertrouwen opbouwt.

We frissen eerder opgedane kennis bij en verfijnen en stroomlijnen de technieken. We maken je meer vertrouwd met logistiek, routevoorbereiding, time-management, weerkennis, tegenslag, technieken en handelen in noodsituatie enz. Je maakt kennis met friends en nuts en al snel wisselen we ons enkel touw in voor  2 halftouwen. ’s Avonds bespreken we in groep het voorbije avontuur en krijg je feedback of varianten op technieken aangereikt en maken we onze rugzak klaar voor de volgende dag.

De stage gaat door in Ailefroide, het mekka en toevluchtsoord van de doorwinterde klimmer met een hart voor rotswanden tussen de 150 tot 400 meter hoog.

Een ideale uitvalsbasis waar de tent omringd is met genoeg rotswanden om jaren te klimmen, en dit allemaal op wandelafstand! 

Voorbereidingsmoment: nog te bepalen

Club: Bleau Climbing Team

Begeleiding: Lieven De Meyere, Instructeur B sportklimmen

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-RKL-CLU-47
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring
Prijs
Prijs:
290 euro voor leden Bleau, 300 euro voor andere KBF_leden
Annulatieprijs:
12 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding, gebruik van touwen en setjes, cursus

Niet-inbegrepen: vervoer heen en terug, verblijf, eten, persoonlijke klimuitrusting, 

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
4
Vereiste om deel te nemen:

Om deel te nemen aan deze stage moet je in het bezit zijn van een KVB 3, minimaal 5B voorklimmen op rots,  beschikken over een goede fysieke conditie en  ... ook tijdens de zomervakantie vind je het niet erg om vroeg uit de veren te zijn.

W
Website Bleau