Outdoor voorklimmen - KVB3 in Orpierre

Rotsklimmen BVKB

Orpierre is een zeer mooi en goed behaakt rotsklimgebied. Ideaal scholingsmassief met haakafstanden die voor de beginnende klimmer voldoende binnen de comfortzone zijn. 

Dit is een zeer intensieve week-stage. Na het ontbijt vertrekken we naar de rotsen om de technieken die de dag ervoor 's avonds gedemonstreerd en geoefend werden op artificiële oefenborden in het echt uit te proberen. Aan de relais is er telkens supervisie om de veiligheid te garanderen alsook tips te geven tijdens het oefenen. Rond 13u stoppen de oefeningen en wordt er voldoende tijd voorzien om vrij te (sport)klimmen. Rond 18u wordt een demo gegeven van de nieuw in te oefenen vaardigheden, eten we in groep en wordt er nadien opnieuw geoefend (vaak tot 22 à 23u). Zo werken we 5 dagen aan de KVB3-vaardigheden.

Op het einde van de stage wordt een KVB3-examen in multipitch-situatie (3 touwlengtes) afgenomen. Men slaagt pas bij voldoende hoge score, zowzel praktisch als theoretisch. Veiligheidsfouten worden niet getollereerd.

Voorbereidingsmoment: nog te bepalen (klimvaardigheid evalueren klimax + overleg stage + materiaal overlopen in De Berghut in Hamme)

Club: BVKB

Begeleiding: Rudi Frankinouille, Instructeur B sportklimmen, Initiator rotsklimmen en Evaluator KVB3 

Info & inschrijven: rudi.frankinouille@icloud.com 

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-RKL-CLU-23
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
550 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding en verblijf in half pension

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
4
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

Deelnemers +18j, in bezit van KVB2 en met zaalklimniveau rond 5C. Dit wordt geëvalueerd voor vertrek.

In goede gezondheid, te evalueren via www.sportkeuring.be  Bij twijfel: sportmedisch onderzoek geadviseerd.  KVB2 bezitten of KVB2-waardig. Examen KVB2 wordt voorafgaand aan de stage afgenomen indien niet in bezit.