Outdoor voorklimmen - KVB3 voor jeugd in Orpierre

Rotsklimmen Bleau

In de eerste week van de paasvakantie en in de herfstvakantie gaan we met Bleau Climbing Team op jeugd-klimstage (voor jongeren van 10 tem 18 jaar) naar Orpiere in Zuid Frankrijk. Deze stage staat ook open voor jongeren van andere klimclubs of klimzalen. De enige voorwaarde is ervaring hebben met indoor-klimmen. We delen de jongeren op in 2 groepen: De jongeren zonder klimervaring op klimrots leren we alle klimtechnieken, knopen, touwhandelingen aan met als doel op het einde wan de week zelfstandige, op een veilige manier te klimmen. Jongeren die reeds de klimtechnieken beheersen, gaan onder begeleiding op pad om nieuwe klimmassieven en klimroutes te ontdekken. Uiteraard worden alle technieken herhaald en opgefrist. Speciale klimtechnieken voor op rots worden getraind en we werken in een week om ons niveau op rots te verhogen. Voor hen beschouwen we de stage als één waar we vooral veel gaan klimmen en veel ervaring op rots gaan opdoen. Tijdens de week kunnen jongeren wel van groep schuiven in overleg met de trainers.

Groep zonder rotsklimervaring:

Klim je al een tijdje in een klimzaal, en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? In een week leren we je in ideale omstandigheden (Zuid-Frankrijk!) de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te gaan klimmen op een behaakt klimmassief. Naast dit technische deel is het natuurlijk ook de bedoeling dat iedereen, elk op zijn of haar niveau, zo veel en zo hard mogelijk gaat klimmen. 

Wat komt er allemaal aan bod:

  • materiaalkennis
  • knopen
  • zekeren van een voorklimmer
  • het inklippen van setjes
  • voorklimmen
  • de installatie van een standplaats en een toprope-systeem...
  • En veel dikke fun natuurlijk!

Groep met rotsklimervaring:

Jongeren die reeds de klimtechnieken beheersen, gaan onder begeleiding op pad om nieuwe klimmassieven en klimroutes te ontdekken. Uiteraard worden alle technieken herhaald en opgefrist. Speciale klimtechnieken voor op rots worden getraind en we werken in een week om ons niveau op rots te verhogen. Klimmen in groep is motiverend om samen naar een hoger niveau te gaan.

Er zijn twee periodes mogelijk:

  • Paasvakantie: 2 tem vrijdag 9 april 2022 (Orpierre)
  • herfstvakantie 2022: 29 oktober tem 5 november 2022 (Orpierre)

Voorbereidingsmoment: nog te bepalen

Club: Bleau Climbing Team

Begeleiding: Lieven De Meyere, Instructeur B sportklimmen

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-RKL-CLU-46
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Leeftijdscategorie:
Jeugd
Prijs
Prijs:
380 euro voor leden Bleau, 480 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen: begeleiding door Initiator Sportklimmen, gebruik van touwen en setjes, cursus, vervoer, verblijf en catering

Niet-inbegrepen: persoonlijke klimuitrusting, lidmaatschap Klim- en Bergsportfederatie

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
6
Max. aantal deelnemers:
8
Vereiste om deel te nemen:

Deze stage is zowel voor jongeren met als zonder klimervaring. De jongeren dienen wel al de nodige ervaring te hebben in klimmen in een klimzaal.

W
Website Bleau