Sneeuwschoentrekking in de Pyreneeën (50+) - nog plaatsen vrij

In de Franse Pyreneeën gaan we op zoek naar vergeten valleitjes. We maken stevige tochten, indien mogelijk nemen we er nog een bergtopje bij. We overnachten in typische gîtes en berghutten.

Winterse Pyreneeën

Vanuit Mérens-les-Vals beklimmen we de eerste dag de Pic des Canals. De volgende 5 dagen trekken we in lijn door tot Font Romeu, we beklimmen onderweg een aantal cols en topjes. We overnachten in zeer authentieke berghutten waarvan de eerste twee onbemande hutten zijn. 

Tijdens deze begeleide tocht leer je ook alle “skills” om zelfstandig sneeuwschoentochten te maken: interpretatie van het lawinebericht, tochtvoorbereiding, terrein lezen en interpreteren tijdens de tocht.

Voorbereidingsmoment: 27 januari 2022.

Club: BAC Antwerpen

Begeleiding: Henk Vandenhoeck, Instructor Winter Mountain Trekking and Snowshoeing.

Info & inschrijven: klik hier

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-01
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring
Leeftijdscategorie:
Senioren
Prijs
Prijs:
610 euro voor leden BAC, 640 euro voor andere leden
Prijs omvat:

Inbegrepen in kostprijs: Begeleiding en verblijf in hotel (3 nachten), onbemande hutten (2 nachten) en berghut in half pension (2 nachten) in gemeenschappelijke lager. Transfer met bus en trein terug naar het beginpunt

Niet inbegrepen in kostprijs: vervoer naar de bestemming, huur lawinemateriaal, lunch gedurende de ganse week, 2 x ontbijt en avondmaal (in de winterbivakken) en drank in het hotel en de berghut. Voorzie 100 euro voor eigen drankverbruik.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

Iedereen vanaf 50 jaar met een goede conditie en met reeds ervaring in sneeuwschoenwandelen. Er zijn meerdere dagen van meer dan 1000 hoogtemeters.

W
Stagefiche sneeuwschoentrekking Pyreneeën