Sneeuwschoentrekking in Unterengadin - nog plaatsen vrij

In het oostelijke deel van Zwitserland trekken we op onze sneeuwschoenen over alpien terrein over hoge passen van hut tot hut. Als het weer het toelaat wordt er af en toe een topje beklommen. We zitten midden in de wereld van de toerskiërs ver weg van alle liften.

Voorbereidingsmoment: 5 februari 2022

Club: BAC Antwerpen

Begeleiders: Jan De Smedt en Henk Vandenhoeck, beiden Instructor Wintertrekking and Snowshoeing en Instructor Alpine Climbing

Info & inschrijven: klik hier

Unterengadin

Tijdens deze zesdaagse sneeuwschoentocht doorkruisen we het Zwitserse Nationale Park Unterengadin, het oudste natuurpark in de Alpen. We vertrekken vanuit Scuol in het Unterengadin naar S-charl, wellicht het meest afgelegen bergdorp in Zwitserland en in de winter alleen bereikbaar met de paardenslee (of te voet). De volgende dagen trekken we dieper het natuurpark in en maken we dagtochten met hoogteverschillen tot 1.000m. We beklimmen onderweg enkele toppen en cols van net geen 3.000 m. Via het Zwitserse Val Müstair en een korte passage door het Italiaanse Schliniger Tal keren we terug naar S-charl en Scuol. Overnachten doen we in comfortabele Zwitserse berghotels en één nacht in de mooi gelegen Italiaanse Sesvennahütte.

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-03
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
750 euro voor leden BAC, 780 euro voor andere leden
Prijs omvat:

Inbegrepen in kostprijs: begeleiding en verblijf in jeugdherberg, hotelletjes (5 maal) en berghutten (1 maal) in een gemeenschappelijke lager. Bustransfer tijdens de tocht
Niet inbegrepen in kostprijs: vervoer, huur lawinemateriaal en drank in de berghutten. Voorzie 150 euro voor eigen drankverbruik.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
8
Max. aantal deelnemers:
10
Vereiste om deel te nemen:

Iedereen met de nodige ervaring in sneeuwschoenwandelen en een goede conditie (meerderere dagen van meer dan 1000 hoogtemeters).

W
Stagefiche sneeuwschoentrekking Unterengadin