Toerski & splitboard ervaring in Kitzbühler Alpen - volzet

ski

We begeven ons in het hart van de Kitzbüheler Alpen. Vanuit de Neue Bamberghütte doorkruisen we het mooie gebied boven Kelchsau om onze toerski-/splitboardtechnieken verder te optimaliseren. Een greep uit mogelijke te beklimmen bergen: Stanglhöhe, Schafsiedel, Aleitenspitze, Schwebenkopf, Fünfmandling, Salzachgeier, Tristkopf, Kröndlhorn,... 

De eerste dag van onze vijfdaagse ervaringsstage start 's morgens op de parking van Gasthaus Wegscheid in Kelchsau. Van daaruit vertrekken we al stappend met toerski's/splitboard richting ons verblijf van deze stage. Eens aangekomen in de Neue Bambergerhütte installeren we ons en houden we nog diverse praktijkoefeningen om vanaf de tweede dag de bergen in de omgeving te ontdekken. Op de laatste dag beklimmen we nog een huisberg en dalen daarna vanaf de hut verder af naar Kelchsau. In de late namiddag sluiten we dan samen onze stage af.

Voorbereidingsmoment: infomoment + skitest (Indoor skipiste) later te bepalen met stagedeelnemers

Club: VBW & LBV

Begeleiding: Huylebroeck Stefan (toerski) + Hubert Beckers (splitboard), beiden SAC-tourenleiters 1

Info & inschrijven: Stefan Huylebroeck - huylebroeck.stefan@telenet.be en/of Hubert Beckers - hubert.beckers@gmail.com

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2023-WIN-CLU-26
Type:
Stage
Niveau:
Ervaring
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
345 euro voor leden van VBW en LBV, 360 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Inbegrepen:  begeleiding

Niet inbegrepen: 300,00 euro voor verblijf in HP + extra persoonlijk budget

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
6
Max. aantal deelnemers:
8
Vereiste om deel te nemen:
  • Workshop sneeuw- en lawinekunde gevolgd hebben
  • Goede conditie nodig: We begeven ons dagelijks in het winterse landschap voor tochten van gemiddeld 6 à 8uur, met een hoogtemetersaantal tussen 600 à 1200m en met een maximale steiltegraad rond de 35° à 38°. Volgens SAC-moeilijkheidsschaal: van L tot ZS+ (ervaringsstage).
  • Beginnersstage gevolgd hebben of nodige ervaring kunnen aantonen: We richten ons vooral op toerskiërs en splitboarders die het beginnersniveau al wat onder de knie hebben. De eerste dag moeten we al minimum 650 hoogtemeters overwinnen om ons verblijf te bereiken.