Toerski beginners in het Kleinwalsertal - volzet

Toerski beginners

Kleinwalsertal ligt in de Allgäu en is een ideaal gebied voor beginnende toerskiërs. De kleine hoogteverschillen maken het toerskiën aangenaam. Het is daarbij één van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk en heel snel bereikbaar via Oberstdorf.

Op dag 1 maken we gebruik van het skigebied 'Hohe Ifen' om in te skiën. Dezelfde namiddag monteren we dan de stijgvellen en lopen aan naar de Schwarzwasserhut, waar we 4 nachten verblijven. Van daaruit doen we ééndagstochten waarbij oriëntatie en lawinekunde op het terrein de rode draad vormen. Als klap op de vuurpijl doen we op dag 5 een doorsteek naar het Neurhornbachhaus waar we 1 nacht genieten van dit prachtig pension. Na een rijk ontbijt keren we via een tweede doorsteek terug naar onze eerste hut, waarna we onmiddellijk afdalen naar het dal.

Voorbereidingsmoment: nog overeen te komen

Club: Bergsport Oost-Vlaanderen

Begeleiding: Bart Overlaet, UIAGM berg- en skigids, reeds 42 jaar allround alpine ervaring en sportleraar in hoofdberoep..

Info & inschrijven: philippe.caboor@skynet.be

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-52
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Prijs
Prijs:
880 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: Begeleiding door UIAGM berggids, 5 overnachtingen met halfpension (4 nachten in Schwarzwasserhut en 1 nacht in het Neuhornbachhaus) en skipas voor de eerste dag. 

Niet inbegrepen: Huur van toerski- en veiligheidsmateriaal. Voorzie ook 30 euro per auto voor de parking.

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:
  • Zeer goede fysieke conditie, sociaal ingesteld zijn, rode piste vlot parallel kunnen afdalen. Geen toerski-ervaring nodig.
  • Een workshop lawinekunde gevolgd hebben (theorie & praktijk).