Toerski beginners in Obernberg - volzet

Toerski

Het prachtige en natuurrijke bergdal buigt bij Gries am Brenner naar het zuidwesten af ​​en maakt deel uit van de bekende regio Wipptal. Het charmante bergdorp Obernberg is voorbije jaren een heel geliefde uitvalsbasis geworden voor toerskiërs en sneeuwschoenwandelaars. De meestal lichte tot middelzware tochten rond het Obernbergdal zijn populair en doorgaans vrij veilig qua lawinegevaar. Het Brennergebergte, zoals de grensregio rondom de bekende Brennerpas wordt genoemd, bieden een verscheidenheid aan tochten.

Voorbereidingsmoment: Overeen te komen

Club: BVKB

Begeleiding:

Jef Verstraeten, UIAGM Ski- en Berggids, als Vlaming geboren maar in sinds zijn 15 jaar opgegroeid in Oostenrijk, woont in Obernberg en kent de regio op zijn duimpje!

Bart Smets, AÖ Übungsleiter Skitouren en UIAA Instructor Snowshoeing.

Info & inschrijven: bart.smets@telenet.be

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-55
Type:
Stage
Niveau:
Beginner
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
480 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: Organisatie en begeleidingskosten

Niet inbegrepen: Reken op 350 euro overnachtingskosten in Jugend & Seminarhaus Obernberg (in beheer van Alpenverein Innsbruck). Daarnaast nog huur toerskimateriaal en lawineveiligheidsmaterialen en transport naar stagelocatie (kan via carpooling tussen de deelnemers onderling). 

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
6
Max. aantal deelnemers:
8
Vereiste om deel te nemen:

Als pisteskiër heb je geen enkel probleem met een rode piste vlot af komen en ook een zwarte piste geraak je goed af… ook als de sneeuwcondities wisselend zijn. In de zomer maak je graag lange bergtochten en conditioneel sta je er goed voor. Je volgt voorafgaand aan de stage een workshop lawinekunde theorie en praktijk.