Toerski gevorderden in Arolla - nog plaatsen vrij

Toerski gevorderden

Arolla ligt in het wondermooie Wallis en vormt een paradijs voor alle disciplines van deze sport. Op dag 1 nemen we een kleine lift tot op een bepaald punt richting Pas de Chèvres, waarna we omhoog toeren naar de sympathieke Cab. des Dix. Hier verblijven we 3 dagen en doen we ééndagstoeren, in combinatie met scholing. La Luette en Mont Blanc de Cheilon staan mogelijk op het programma. Op dag 4 traverseren we via de Pigne d'Arolla naar Cab. des Vignettes. Op die manier realiseren we een dag uit de bekende Haute Route. Aspiranten voor deze knappe 8-daagse kunnen op die manier een idee vormen van het niveau van deze sublieme route. De laatste dag is zeker eveneens de moeite. We vertrekken vanaf de hut naar Col de L'Evêque, dalen af via La Vierge. Dan volgt een lange afdaling langs de Haut Glacier d'Arolla, rond de immense Mont Collon, terug naar Arolla.

Voorbereidingsmoment: nog overeen te komen

Club: Bergsport Oost-Vlaanderen

Begeleiding: Bart Overlaet, UIAGM berg- en skigids, reeds 42 jaar allround alpine ervaring en sportleraar in hoofdberoep..

Info & inschrijven: philippe.caboor@skynet.be

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-WIN-CLU-32
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Prijs
Prijs:
800 euro
Prijs omvat:

Inbegrepen: Begeleiding door UIAGM berggids, 4 x overnachting met halfpension (3 nachten in de Cab. des Dix en 1 nacht in Cab. des Vignettes).

Niet inbegrepen: Zelf beschikken over of huren van het nodige toerski- en veiligheidsmateriaal. 20 € voor de skilift Arolla

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
5
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

Een toerskistage beginners met succes gevolgd hebben, is een noodzakelijke voorwaarde. Uitstekende fysieke conditie, sociaal ingesteld zijn.