Wildwaterzwemmen (Arras)

Een van de grootste risico's bij canyoning zit in de kracht van het water. Een intensieve dag opleiding wildwaterzwemmen is een goede basis om zowel pro-actief als in geval van nood ermee om te gaan. 

canyoning

Een van de grootste risico's bij canyoning zit in de kracht van het water. Een intensieve dag opleiding wildwaterzwemmen is een goede basis om zowel pro-actief als in geval van nood ermee om te gaan. Op de artificiële waterloop in arras wordt letterlijk 'wild water' gecreëerd met behulp van pompen. Je leert niet alleen jezelf maar ook anderen redden en het veilig passeren van ruige passages. 

Belangrijke vaardigheid voor canyoneers, maar ook bijv. packrafters die zich in wilder water begeven kunnen deze dag veel opsteken (mits ze hun bootje thuislaten) 

De ochtend start met een theoretische introductie en briefing van het verdere verloop. Daarna is 't neopreenpakken aan en durven springen... een sfeerbeeld: https://fb.watch/cEZTyHl_dR/ 

aanvang om 9.00u reeds  (afspraak dus 8u30 ter plaatse) ! (mogelijkheid avond voordien reeds toe te komen en ter plaatse te overnachten in eigen tent) - einde kort na de middag, omwille van beschikbaarheid van de piste

adres: Stade d'eau vive - rue Laurent Gers, Saint-Laurent-Blangy (vlakbij Arras op ca. 1,5u rijden vanaf Brussel of Gent)

Schrijf snel in, als eind mei geen 20 inschrijvingen dan wordt de activiteit geannuleerd. 

 

voor vragen betreffende programma en organisatie ter plaatse: Danny Van Dessel (danny.vdessel@gmail.com) 

 

Schrijf je hier in.

 

Algemene gegevens
Uniek nummer:
2022-CAN-OZS-02
Type:
Workshop
Niveau:
Beginner Ervaring Gevorderd
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
60 euro
Annulatieprijs:
15 euro
Prijs omvat:

Dit is geen goedkope workshop, wat grotendeels te verklaren is door het hoge toegangsgeld voor de wildwaterpiste en de extra kosten voor het laten draaien van extra pompen om het debiet te verhogen. Inbegrepen zijn toegang tot de wildwaterpiste, je deel in huur leslokaal, kostenvergoedingen lesgevers. 

Transport en maaltijden niet inbegrepen. 

 

Prijs voor sportkaders:
55 euro
Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
20
Max. aantal deelnemers:
50
Vereiste om deel te nemen:

KBF-lidmaatschap en kunnen zwemmen

te voorzien: neopreenpak of droogpak, helm (meer info volgt nog)