Wat bepaalt de lidmaatschapsbijdrage?

banner

Als lid van de KBF geniet je van vele voordelen. Hiervoor levert de Klim- en Bergsportfederatie een bijdrage per lid aan de verantwoordelijke instanties.
Met je lidmaatschap draag je zo bij aan:

Jouw Club

De Klim- en Bergsportfederatie ondersteunt en begeleidt jouw club bij het organiseren van opleidingen (tot zelfstandig sporter), cursussen, wedstrijden, (topsport)trainingen en andere clubactiviteiten door. 
Met je KBF-lidmaatschap wordt je in de eerste plaats lid van een lokale club, die je zelf vrij kiest. In dit overzicht vind je een club die bij jou past.
Deze club is lid van de Klim- en Bergsportfederatie vzw, de overkoepelende federatie.

 

Rotsklimmen in België

Als KBF-lid heb je toegang tot de Belgische klimmassieven. Met je lidkaart op zak ben je welkom op meer dan 40 klimgebieden. Het merendeel van de rotsen ligt op privéterrein, waarbij de eigenaar de rotsmassieven verhuurt aan een beheerder. De KBF heeft zo meer dan 10 massieven in haar beheer met jaarlijks nieuwe aanvullingen. De kosten voor de huur, de inrichting en het onderhoud van deze massieven worden gedragen door de federatie. Voor het inrichten en onderhouden van routes richtte de KBF het Belgian Rebolting Team op. Het hele jaar door kan je dit sterk team van vrijwilligers tegenkomen aan de rots. Ze temmen er woekerplanten, zoeken nieuwe routes uit en equiperen nieuwe massieven. 
Zo houden we rotsklimmen veilig en aangenaam voor iedereen. Word lid en steun de Belgische rotsmassieven. 

 

Verzekering in binnen- en buitenland

De KBF beschikt over de beste verzekering op het gebied van de klim- en bergsport in Vlaanderen. Als KBF-lid ben je 24/24u gedekt, wereldwijd, met hoge waarborgen voor helikopterreding en repatriëring. We zorgen voor een individuele dossieropvolging en advies op maat. Hiervoor werken we met twee verzekeringspolissen:
•    Voor de verzekering in binnenland geldt de polis van AG
•    Voor de verzekering in buitenland geldt in eerste instantie de polis van AWS, in tweede instantie de polis van AG.  
Meer info over de verzekering vind je hier.

grafiek lidmaatschapsbijdrage

Monte

Vier keer per jaar ontvang je als KBF-lid gratis het tijdschrift Monte, hét allround tijdschrift in Vlaanderen over alles wat reilt en zeilt in de wereld van de klim- en bergsport.
•    4 x jaar: maart, juni, oktober en december 
•    Per post of online
•    Met reportages, reisverslagen, product reviews en meer
Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via Facebook,  Instagram, Youtube of Twitter

 

KBF-werking

De werking van de klim- en bergsportfederatie concentreert zich voornamelijk op de disciplines sportklimmen, rotsklimmen, bergbeklimmen, bergwandelen, canyoning en winterbergsport. Onze activiteiten variëren van laag- tot hoogdrempelig en richten zich naar zowel de recreatieve, competitie- als topsporter. 
Het aanbod draagt passie voor de sport, respect voor elkaar, de natuur en lokale culturen hoog in het vaandel.
Dit doen we o.a. door: 

  • een gedegen verzekering aan te bieden;
  • kaderopleidingen, bijscholingen en workshops te organiseren;
  • promotie via folders, tijdschrift, website en sociale media te voeren en leden te informeren;
  • kliminfrastructuur te beheren en faciliteren;
  • expertise en ervaring ter beschikking te stellen;
  • overleg te organiseren en ondersteunen.

Hier vind je de contactgegevens van het secretariaat en het bestuur.

 

Gegenrecht: hutten, routes en paden in de Alpen

Jaarlijks draagt KBF bij aan het Gegenrecht Fonds voor het onderhoud van paden, markeringen, bewegwijzering en hutten in de Alpen en Pyreneeën. Als lid van de KBF geniet je van kortingen tot 50% op een overnachting in meer dan 1200 berghutten. Bekijk hier het overzicht.

Laatst aangepast
1 september 21